Igúzquiza / LopezNeiraCiaurri

first_img Houses “COPY” Igúzquiza / LopezNeiraCiaurriSave this projectSaveIgúzquiza / LopezNeiraCiaurri ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/447759/iguzquiza-lopezneiraciaurri Clipboard Save this picture!© Miguel de Guzmán+ 10 Share Spain Architects: LopezNeiraCiaurri Year Completion year of this architecture project Projects ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/447759/iguzquiza-lopezneiraciaurri Clipboard “COPY” CopyHouses•Spain 2013 Year:  Save this picture!© Miguel de GuzmánA thirty-something couple with two children decided to leave the city to live in the village, in the plot that his father cultivated. It faces the slopes of Pico de Monjardín where Paul’s sheep graze. The project has been shared with the owners, which has led to significant savings in the cost of the work. They managed the guilds, executed some of the construction, placed the stone with their brothers … The village, with restrictive aesthetic rules, is surrounded by a hypertrophied, natural environment of great beauty.Save this picture!© Miguel de GuzmánThe house contains two pre-existing houses, the intimate house (bedroom volume) and social house (living room volume). Both are connected by a flat roof, the transposition of the field, which houses services. The two stone pieces and pitched roof contain the monastic rooms. Living with the basics, back to the generous luxury of space and nature.Save this picture!© Miguel de GuzmánThe constructive difference between the different spaces of the house causes “substantial variations”. It is the breath of the house. The stone pieces are built with walls 70 cm thick, pitched roofs and large recessed openings with a solar control system of wide, adjustable and stackable planks. The horizontal space houses the kitchen, play area, bathrooms and laundry. It is built out of a concrete slab resting on wooden pillars that modulate an opaque enclosure of painted plywood panels towards the northeast, and the doors and fixed glass that completely open the kitchen space, play area, and part of the living room, to the southeast.Save this picture!© Miguel de GuzmánAs an additional review of the place: the Santesteban valley was and is a farming valley. Rainfed crops dominate, especially asparagus. The valley is crowned by Pico de Monjardín, and bound by oak forests crossing the road to Santiago and the Sierra de Loquiz that marks the sky horizontally, like a giant karst wave to the west.Save this picture!© Miguel de GuzmánProject gallerySee allShow lessThe Fountainhead: Everything That’s Wrong with ArchitectureArchitecture NewsSweetwater Spectrum Community / LMS ArchitectsSelected Projects Share Igúzquiza / LopezNeiraCiaurri CopyAbout this officeLopezNeiraCiaurriOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodIgúzquizaSpainPublished on November 13, 2013Cite: “Igúzquiza / LopezNeiraCiaurri” [Igúzquiza / LopezNeiraCiaurri] 13 Nov 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more